När man drar ner på kolhydrater och undviker gluten så försvinner absolut köpespizzan direkt! Och jag som så många andra vill gärna hitta ett bra alternativ till Pizza. Under åren har det blivit många olika varianter. De flesta har innehållit stora mängder ägg, ost  och mandelmjöl och har ofta blivit smuliga, svampiga och dyra.

För att kvala in som en bra pizzabotten tycker jag att de ska hålla ihop, ha en neutral smak och en frasighet.

De som jag hittills gillat bäst är pizzabotten gjord på blomkål och botten gjord på kikärtsmjöl.

Nu senast provade jag att göra på Zucchini och den kvalade lätt in på topp 3 listan!

Jag gjorde en variant av ett recept på zucchini tortillas som jag hittade här.

Zucchinibotten 1 stor pizza 3-4 personer 

  • 1 mellanstor riven zucchini
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 1 dl pofiber
  • salt

Sätt ugnen på 200°. Riv och salta zucchinin och låt stå 10 min. Tryck ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 25 min. Bred ut tomatsås och övriga ingredienser som tex skinka, champinjoner och strö över riven ost. Grädda 10 min i 225°.

Tomatsås till en stor pizza

  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krossade eller rivna vitöksklyftor
  • salt, peppar, oregano

IMG_0266

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: