Fick över en halv butternut pumpa och hade dessutom en burk ricotta i kylen och jag bestämde mig för att göra en pumpa kaka och den blev jättegod! Funkar även att göra med morot.

  • 5 dl riven butternut pumpa eller morot
  • 3 ägg
  • 2 dl sötning- ex honung
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk ceylon kanel
  • 1/2 msk kardemumma
  • 1/2 msk ingefära
  • 1 msk bikarbonat
  • 100 g smält smör eller kokosolja
  • Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten med pumpa/morötter. Häll i smord form och grädda i 50 min i 175 grader och låt svalna.
  • Frosting

    • 250 g ricotta ost eller cream cheese
    • 50 g rumsvarmt smör
    • Skal från en apelsin
    • Juice från 1/2 apelsin
    • 1/2 dl sötning – ex honung

    Vispa ihop till en jämn smet och bred på den svala kakan. Dekorera med pumpakärnor. Servera.

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com-logga

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

    Ansluter till %s

    Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

    %d bloggare gillar detta: