Helgmys eller mellis till utflykten đŸŒ±â˜€ïž

Sen jag Ă„t den hĂ€r efterrĂ€tten hos min bĂ€sta Jana sĂ„ har jag gjort den massevis med gĂ„nger och varierat toppingar i oĂ€ndlighet, men den blir alltid lika bra och grundreceptet till sjĂ€lva kakan Ă€r alltid detsamma 😍

HÀr har jag kokat en kolasÄs som topping istÀllet för kokostÀcket (som Àr i grundreceptet nedan)

Black bean brownie med kokostĂ€cke 💛

  • 2 pkt svarta bönor (gĂ„r ocksĂ„ bra med 1 pkt kidney och 1 pkt svarta)
  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram smör
  • 1 dl kokossocker + 1/2 dl honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt

SmÀlt choklad och smör, mixa tillsammans med bönorna och vispa ner socker, havregryn, havremjöl, bakpulver och salt

Rör ihop och bred ut i oljad form (jag anvÀnder kokosolja), ca 30-40cm (funkar super i bÄde en liten lÄngpanna eller rund springform)

GrÀdda i 175 grader i 20 minuter

Bred pĂ„ kokostĂ€cket👇 nĂ€r kakan svalnat

KokostÀcke

  • 100 gram smör
  • 1/2 dl kokossocker
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl grĂ€dde
  • 200 gram kokosflingor

Koka ihop allt utom kokos. LÀgg i kokosflingor och lÄt svÀlla lite

HÀr som mellisfika pÄ vÄra barns förskola

Den gĂ„r utmĂ€rkt att frysa in och blir i princip aldrig torr 🙌 och faktiskt – alla som smakar den vill ha receptet, sĂ„ varsĂ„goda 😘

Och njut av helgen â˜€ïžđŸ’›

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s