Helgmys eller mellis till utflykten 🌱☀️

Sen jag åt den här efterrätten hos min bästa Jana så har jag gjort den massevis med gånger och varierat toppingar i oändlighet, men den blir alltid lika bra och grundreceptet till själva kakan är alltid detsamma 😍

Här har jag kokat en kolasås som topping istället för kokostäcket (som är i grundreceptet nedan)

Black bean brownie med kokostäcke 💛

  • 2 pkt svarta bönor (går också bra med 1 pkt kidney och 1 pkt svarta)
  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram smör
  • 1 dl kokossocker + 1/2 dl honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt

Smält choklad och smör, mixa tillsammans med bönorna och vispa ner socker, havregryn, havremjöl, bakpulver och salt

Rör ihop och bred ut i oljad form (jag använder kokosolja), ca 30-40cm (funkar super i både en liten långpanna eller rund springform)

Grädda i 175 grader i 20 minuter

Bred på kokostäcket👇 när kakan svalnat

Kokostäcke

  • 100 gram smör
  • 1/2 dl kokossocker
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl grädde
  • 200 gram kokosflingor

Koka ihop allt utom kokos. Lägg i kokosflingor och låt svälla lite

Här som mellisfika på våra barns förskola

Den går utmärkt att frysa in och blir i princip aldrig torr 🙌 och faktiskt – alla som smakar den vill ha receptet, så varsågoda 😘

Och njut av helgen ☀️💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s