Så här är det. När det regnar på just det här viset så fylls min lägenhet med glad musik (igår Miss Li 😍), tända ljus, massa grönsaker och frukter och dofter av nybakat bröd 🌿💛

Och ja.., det är lite jäsningstid på den här (det finns en charm i att se när degen reser sig i bunken faktiskt 😄🙌), men den är ändå så enkel och god och i princip omöjlig att inte lyckas med 😍 (eller hur Nattis 😁😘)
Havre- och bovetelimpa med russin 💛
- 7 dl havremjöl
- 3 dl bovetemjöl
- 1/2 dl fiberhusk (1dl om du använder grov)
- 1/2 påse torrjäst
- 1 1/2 tsk salt
Blanda alla torra ingredienser och sen resten;
- 8 dl fingervarmt vatten
- 2 msk honung
- 1,5 dl russin (byt till oliver eller annat om du vill)
Blanda allt en stund och låt sen jäsa 60-90 min i bunke utan duk
Sätt ugnen på 225 grader
Dela degen på två och stjälp upp i 2 insmorda limpformar. Om du inte har limpformar så forma 2 limpor och lägg dem på bakplåtspapper. Blöt dina händer lite när du grejar med degen 😊
Strö på lite bovetemjöl och jäs under duk i 30 min
Grädda i 23 min på 225 grader
KLART! 🥰

Ha en fin dag 🍂