Doften av nybakat bröd blir man glad av 😍💛

Så här är det. När det regnar på just det här viset så fylls min lägenhet med glad musik (igår Miss Li 😍), tända ljus, massa grönsaker och frukter och dofter av nybakat bröd 🌿💛

Havre- och bovetelimpa med russin och tranbär

Och ja.., det är lite jäsningstid på den här (det finns en charm i att se när degen reser sig i bunken faktiskt 😄🙌), men den är ändå så enkel och god och i princip omöjlig att inte lyckas med 😍 (eller hur Nattis 😁😘)

Havre- och bovetelimpa med russin 💛

  • 7 dl havremjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl fiberhusk (1dl om du använder grov)
  • 1/2 påse torrjäst
  • 1 1/2 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser och sen resten;

  • 8 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl russin (byt till oliver eller annat om du vill)

Blanda allt en stund och låt sen jäsa 1-1/2 timme i bunke utan duk

Sätt ugnen på 225 grader

Dela degen på två och stjälp upp i 2 insmorda limpformar. Om du inte har limpformar så forma 2 limpor och lägg dem på bakplåtspapper. Blöt dina händer lite när du grejar med degen 😊

Strö på lite bovetemjöl och jäs under duk i 30 min

Grädda i 23 min på 225 grader

KLART! 🥰

Igår var det skön köksfeeling med både hårt och mjukt bröd, havtornsshot och massa färg 🌿💛

Ha en fin dag 🍂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s