Idag har det varit fullt ös med fönsterputsning och rensning av hĂ€ngrĂ€nnor. NĂ€r man sen kommer in kl 17 och fĂ„r panik đŸ˜± över vad man ska Ă€ta Ă€r Nikka soppa perfekt! Gör mycket sĂ„ rĂ€cker den flera dagar och blir bara godare. Om du inte har purjolök hemma funkar det lika bra med lök. Denna soppa Ă€r ocksĂ„ grym att ha med ute i mattermos 😀

Nikkaluoktasoppa 4 port

200-250 g köttfÀrs

150 g vitkÄl (4 dl strimlad)

1 msk olivolja

1-2 msk dijonsenap

1 msk tomatpuré

1 lagerblad

1 liter vatten

2 buljongtÀrningar

1 purjolök

1 msk glutenfri soja

salt

svartpeppar

persilja

Snitta, skölj och strimla purjolöken, finstrimla vitkĂ„len t.ex. med osthyvel. VĂ€rm oljan i en gryta, stek fĂ€rsen och rör den jĂ€mt grynig. TillsĂ€tt senap tomatpurĂ©, lagerblad, vatten och buljongtĂ€rning och koka ca 5 minuter. LĂ€gg i purjo och vitkĂ„l och koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över om du har det hemma 😊 Om du vill ha en macka till sĂ„ rekommenderar jag en skiva fröknĂ€cke med ost. Se recept hĂ€r.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg pÄ WordPress.com

%d bloggare gillar detta: