Det går alltid att lösa 😊

Efter några svettiga dagar i fjällen med 25-28 grader varmt behöver man till slut krypa ner från hängmattan och ge kroppen lite uppmärksamhet. Det är lätt att hitta alla möjliga ursäkter till att slippa träna när man är ”ledig”. Om du är en av alla mästare av ursäkter så bör du fundera på varför du ser på motion/träning som ett slags straff som du inte vill förstöra semestern med.

Om du har svårt att hitta motivationen så kanske du helt enkelt har fel motiv till att träna? För många är motivet att bli/hålla sig smala eller se muskulösa ut eller att springa en viss tid på milen för att hålla jämna steg med kollegorna. Det handlar alltså om utseende och/eller om prestation. Dessa motiv kommer oftast utifrån – man tränar alltså för att idealet och normen säger att man SKA- för att ALLA andra gör det och för att man ska känna sig LYCKAD som person.

Den yttre motivationen innebär kanske att du lyckas TVINGA dig till gymmet i din vardag till kan hålla uppe lågan under vardagar men så kommer semestern och du kan andas ut- äntligen slipper du träna! Men det dåliga samvetet ligger ändå i vassen och lurar….

För att hitta en GLÄDJE och LÅNGSIKTIGHET i din träning måste motivationen komma inifrån och grunda sig i en kärlek och omtanke till dig själv och din kropp – en POSITIV kraft som du vill känna ofta! Den vill man inte ta semester ifrån. För att hitta till den kraften behöver du lägga ner prestation och ideal och sluta sparka på dig själv!

Var tacksam för allt din kropp kan göra och hur mycket den hjälper dig! Du vill ge din kropp förutsättningar för att göra allt roligt som du vill kunna uppleva i livet. Som tack ägnar du den uppmärksamhet och känner efter vad den behöver just idag. Är det styrketräning? Yoga? Löpning? Meditation? Eller en extra vilodag?

Om vilodagarna börjar bli fler än vad som är hälsosamt för dig så får du ge en vänlig putt upp på vägen igen! Du kanske behövde vila men nu är det dags att ta hand om muskler igen. Var din egen bästa vän- var snäll och stötta när du har det tufft men stå inte handlöst och titta på när du gräver en allt för djup grop av inaktivitet.

Kanske är du precis som jag i stugan med begränsat med träningsmaterial och blir passiv för att du inte vet vad du ska hitta på?

Allt du behöver är en handduk, en dunk, hantel eller en kettlebell för att göra de tre nedanstående träningsprogrammen och de tar bara ca 20 min. Efter det kommer din kropp kännas härlig och du kan sätta dig i hängmattan igen 😊

Pass 1 – 18 min OTM

Ställ en timer på 18 min. OTM betyder att du inom en minut ska hinna övningen. Den tid som är kvar av minuten vilar du tills nästa minut och övning börjar. Du gör nedanstående nio övningar två varv =18 min.

 • Min 1 – 15 burpees
 • Min 2 – 20 benböj
 • Min 3 – 15 armhävningar på knä eller tå
 • Min 4 – 20 butterfly situps
 • Min 5 – 15 thrusters (benböj med press)
 • Min 6 – 20 Utfallssteg ev. med vikt på rak arm
 • Min 7 – 20 Snatch med vikt
 • Min 8 – 20 Russian twist (sitt i båt och flytta vikt från sida till sida)
 • Min 9 – 20 SDHP – drag från mark till hakan med vikt mellan ben
 • 2 varv

Pass 2

 • 100 utfallssteg
 • 90 svingar med dunk eller KB
 • 80 butterfly situps
 • 70 SDHP – drag från mark till hakan med vikt mellan ben
 • 60 armhävningar på knä eller tår
 • 50 benböj – ev med hopp eller med vikt
 • 40 snatch
 • 30 thrusters (benböj med press)
 • 20 explosiva utfall (utfall med hopp)
 • 10 HSPU (armhävningar stående på händer mot vägg) alt- stående med fötter på bänk eller 10 ggr gå upp på händer mot vägg.

Pass 3 – 3 st 6 min AMRAP

AMRAP= så många varv du hinner på utsatt tid (6 min)

Del 1– så många varv du hinner på 6 min

 • 15 SDHP drag från mark till hakan med vikt mellan ben
 • 12 butterfly situps
 • 9 thrusters (benböj med press)

Vila 2 min

Del 2 – så många varv du hinner på 6 min

 • 15 goblet squat (benböj med vikt)
 • 12 snatch
 • 9 Clean and jerk – vikt från lår upp på axel och upp på rak arm

Vila 2 min

Del 3 – så många varv du hinner på 6 min

 • 15 svingar
 • 12 russian twist (sitt i båt och flytta vikt från sida till sida)
 • 9 burpees

Klart! Bra jobbat! 👊🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: