Här nedan ser du några av våra favorit julrecept! På vår instagram hittar du fler recept. Pepparkakstryfflarna är oemotståndliga! Dessutom har vi lyckats med världens bästa pepparkaksdeg!
Vi hoppas du får en underbar december med massor av julkänsla ❤️
Saffranskaka med apelsin

Alltså den här kakan är underbar! Om du vill göra den till pepparkaka så skippar du saffran och apelsin och byter ut mot pepparkakskrydda (se nedan).
4 krm kanel
4 krm ingefära
4 krm nejlika
4 krm kardemumma
Saffranskakan
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 0,5 dl tapiokamjöl (kan uteslutas om du vill ha ännu mindre kolhydrater)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 pkt saffran
- 1/2 krm vaniljpulver
- Saften från 1/2 apelsin
- Cest från 1 apelsin
- 3 ägg
- 1,5 dl björksocker eller annan sötning
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 dl riven zucchini- krama ur vätskan
- 100 g smält smör eller kokosolja
- 1 msk smör eller kokosolja till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop allt det torra.
Vispa ägg och sötning. Blanda ner smör, vinäger och zucchini. Rör ner de torra ingredienserna.
Smeten är ganska fast.
Smöra en sockerkaksform och häll i smeten.
Grädda i 175 grader ca 30-40 min tills den är fast och inget fastnar på sticka. Låt svalna helt och lägg sedan ut kakan på ett fat.
Lingonglögg

Lingonglögg a’la No Junk
- 7 dl vatten
- 5 dl lingon
- 5 msk björksocker
- 2 msk agavesirap
- 1 kanelstång
- 3 stjärnanis
- 2 nypor hela nejlikor
- 2 stora bitar färsk ingefära
- 2 tsk kardemummakärnor
Låt allting sjuda – du kan skumma av lite efter en stund. Sila bort lingon och kryddor efter ca 1,5 timme – vill du ha ännu mer smak på din glögg lägger du i lite av kryddorna och fortsätter sjuda ytterligare 30-60 min
Häll upp på flaska och förvara i kylen. Den är så så så god !
Innan servering kan du blanda 2/3 glögg med 1/3 rött vin om du vill ha den så, eller så dricker du den precis som den är.

Lussebullar och semlor a’la No Junk (40 st)
- 1 tsk rårörsocker
- 1 gram saffran (2 pkt)
Mortla socker och saffran för att få ut så mycket smak som möjligt
- 150 gram smör
- 4 dl havremjölk
- 1/2 dl rårörsocker
- 1 pkt torrjäst (för söta degar)
- 2 msk fiberhusk
Smält smöret och tillsätt sen 4 dl havremjölk
Värm till fingervarmt – häll i en bakbunke och blanda i saffran, socker, jäst och fiberhusk och låt svälla ca 15 min
- 1 tsk kardemumma (malen)
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl vaniljkeso (eller vanlig)
- 1 dl agavesirap
- 5 dl havremjöl
- 3 dl bovetemjöl
- 1 dl rismjöl
- 1 ägg
Blanda allt tillsammans i en bakmaskin (med en degkrok) i ungefär 5 min
Jäs i bunken under duk i 1 timme
Mjöla in bordet med rismjöl, knåda degen, dela sen i 4 delar och tillsist 10 bitar av varje del
Forma till lussebullar i vilka former som helst – vi gjorde 10 st semlor också lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa ca 40-50 min under duk
Sätt ugnen på 220 grader
Sätt russin och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min – våra blev perfekta på 9 min

Pensla bullarna med ägg när du tagit ut dem från ugnen – lät dem svalna en stund

Snabb mandelmassafyllning
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk björksocker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk agavesirap
- 3 msk havremjölk
- 1 nypa salt
Blanda med en gaffel och fyll dina semlor