Tack mamma för att du bjudit mig på Äggmjölk. Det låter äckligt och jag var mycket skeptisk men är nu helt frälst och har alltid en flaska i kylen.
Äggmjölk går att ha till te, kaffe, i smoothie, chiapudding och att göra varm choklad av.
Man kan även göra en typ av Äggmjölk till bejbisar som alternativ till välling. Läs mer om det på Lifezone.
Så här gör jag min Äggmjölk.
- 4 ägg (du kan dra ner till 2 om du vill)
- 100g fett (jag har 50g osaltat smör och 50g kokosfett)
- 8 dl kokhett vatten
- 1 krm vaniljpulver
Smält fettet och koka upp vattnet. Vispa upp äggen i mixer eller med stavmixer. Häll i det varma fettet medan du vispar. Häll i det varma vattnet i omgångar medan du vispar. Gör halv sats om du har liten bunke.
Förvara i flaska med lock i kylen och skaka innan användning. Häller ca 3 dagar i kylen.
Lycka till//Jana
Ett svar till “Äggmjölk”
[…] Chiafrön är riktiga superfrön, du kan läsa mer om det här. Men jag har inte riktigt förstått grejen med chiapudding. Jag har tyckt att den är vattnig och trist men med Äggmjölk som bas är den jättegod. Mina barn får den tillsammans med lättsockrad sylt och de tycker den liknar risifrutti så detta är deras chiafrutti. Se recept på äggmjölk här. […]
GillaGilla