Chiafrön är riktiga superfrön, du kan läsa mer om det här. Men jag har inte riktigt förstått grejen med chiapudding. Jag har tyckt att den är vattnig och trist men med Äggmjölk som bas är den jättegod. Mina barn får den tillsammans med lättsockrad sylt och de tycker den liknar risifrutti så detta är deras chiafrutti. Se recept på äggmjölk här.

Chiapudding 1 port

  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl Äggmjölk (se recept här)
  • Ev 1 krm äkta vaniljpulver
  • Bär eller 1 msk chiasylt eller annan topping.

Blanda chiafrön med Äggmjölk och ev vaniljpulver och blanda noggrant. Låt stå ca 10-20 min och blanda igen. Låt stå ca 4 tim eller över natten. Servera med bär, frukt eller annat gott.

Jag gör ofta i glasburk med lock så att den lätt kan tas med som mellanmål och tar då inte heller smak av annat i kylen. //Jana

Ett svar till “Chiapudding med äggmjölk”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: