Företagsfriskvård

Varje krona du satsar på friskvård för dina anställda ger dig minst 1,5 krona tillbaka enligt svensk forskning. Det finns till och med beräkningar på att du skulle kunna få 5-10 ggr tillbaka – att satsa på friskvård är alltså inte en kostnad egentligen då du lätt tjänar in dom pengarna i form av friskare, gladare och mer produktiva medarbetare . Läs gärna mer om det via länkarna nedan. Att företaget satsar på friskvård visar att man bryr sig om sina anställda och ger ett fint mervärde hos medarbetarna. Tänk om deras tid på jobbet faktiskt skulle kunna vara hälsofrämjande?

Jag skulle tex kunna snickra ihop en friskvårdsdag med prova på pass, hälsosam mat och föreläsning – det brukar vara väldigt uppskattat! Jag kan också hålla en kostföreläsning med matlagning eller sätta ihop en aktivitet som minskar stillasittande på jobbet eller en tävling som motiverar till hälsosam kost och träning.

Om du vill göra en allmän hälsokontroll på dina anställda så har jag ett upplägg med en omfattande Hälsoenkät tillsammans med blodprov från Werlabs och efterföljande livsstilssamtal. Utifrån vad som kommer fram under samtalet så erbjuder jag även vidare livsstilscoachning som tex ett 3 månaders kost och livsstils program. Läs mer om det här.

Tidigare har jag gjort ett inlägg om BDX och deras aktivitetstävling som var otroligt kul och deltagarna fick fantastiska resultat. Du hittar inlägget här.

Jag är utbildad Hälsovägledare och har 9 års erfarenhet av att arbeta med företagshälsovård inom LKAB och erbjuder rådgivning både på individ och gruppnivå (ex. kost/motion, stress/mindfulness) på din arbetsplats samt håller föreläsningar. Läs gärna mer om min bakgrund här.

Behöver ditt företag något av detta?

  • Hjälp att ta fram friskvårdsstrategier
  • Anordna hälsofrämjande tävlingar/aktiviteter ex- minska stillasittande, viktminskning/öka muskelmassa, hälsofrukost med föreläsning, kostföreläsning med matlagning, hälsodag hel eller halvdag eller nåt annat kul!
  • Utbilda Hälsoinspiratörer
  • Hälsoföreläsningar/utbildningar
  • Livsstilscoachning på individnivå eller i grupp

Ex på föreläsningar:

  • Mat för balans, energi och prestation.
  • Motion och stillasittande
  • Motivation
  • Stress/Mindfulness

Innehållet skräddarsys efter era behov.

Jag har levererat hälso/friskvårdstjänster till bland annat LKAB, Kiruna Kommun, Kiruna Bostäder, AFRY, Grant Thornton, BDX och Din Samarbetspartner.

Investera i dina anställda och boka ett möte där du får en plan utformad för att passa just ditt företag och dina anställdas behov.

Om du vill läsa mer om hälsoekonomi för företag så rekommenderas nedanstående länkar

Twitch

Chef.se

Ingenjören.se

Suntarbetsliv.se

Skatteregler kring hälsoundersökning och friskvård

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: