Det här med juice av olika slag är så kul men stannar oftast vid att det är så bökigt att rengöra juicemaskinen. Nu har jag fått in rutin på guldmjölken och nu ska jag verkligen försöka göra lite mer juice, det är ju inte så krångligt egentligen om man gör en större mängd som räcker några dagar. Kom gärna med tips om du har nån superjuice som du brukar göra.

img_1729

Ingefäran vill jag ha med främst pga dess fantastiska egenskaper för immunförsvaret. Ingefära är både antibakteriellt och antiinflammatoriskt. Dess antiinflammatoriska egenskaper är viktiga, särkilt idag när vi drabbas av så många sjukdomar som är inflammationsdrivna.  Ingefära har även positiv effekt på vår matsmältning. Bara bra saker alltså! Dessutom gillar jag det jättemycket! Det fräser liksom till i kroppen av det!

Rödbeta är en annan underbar växt som jag vill få i mig mer av. Jag har tidigare skrivit ett separat inlägg om rödbetor som du hittar här.
Rödbetor innehåller nitrat som omvandlas till kväveoxid i kroppen. Kväveoxid bildar vår kropp själv och genom att vi äter nitratrika rödbetor tillverkar vår kropp mer. Kväveoxid är en viktig del i musklernas energiomsättning och gör att behovet av syre minskar. Att öka nivån kväveoxid har visat sig mycket positiv för hjärt-kärlhälsa, demens och vid fysisk prestation.

Här kan du läsa mer om nitratets inverkan på kärlen.

Här kan du läsa mer om hur du kan öka din fysiska prestation med rödbetor.

Fakta rödbetsjuice- från kurera.se

  • Ger ökad genomblödning till hjärnan
  • Minskar risk för demens och åderförkalkning
  • Ökar muskelstyrka och ork på bara några dagar
  • Håller kärlens väggar friska och motverkar proppbildning
  • Sänker blodtrycket bara timmar efter intag
  • Gör att kroppen behöver mindre syre
  • Ger samma förbättring för hjärtsviktspatienter som hos elitidrottare

Jaha, då vet du bakgrunden till mina juicers innehåll och här kommer recepten. Såklart ska allt du sätter i din juice och i din kropp helst vara ekologiskt.  Lycka till!

Ingefära och citron – ca 5 dl

Jag valde att blanda i citron för c-vitaminets skull (ökar också hållbarheten) och äpplet för att ge en lite mjukare smak på juicen.

Ingredienser
4 citroner
4 svenska äpplen
5 cm ingefära
Skala citronerna och sätt i juicecentrifugen tillsammans med det övriga. Häll i en kanna och drick ca 1-2 dl per dag. Håller ca 3 dagar i kylskåp.

Rödbeta och lingon – ca 8 dl

Rödbeta funkar bäst ihop med lingon som höjer dess positiva effekter så därför tog jag även med lingon i juicen. Granatäppeljuicen är väldigt rik på antioxidanter och dämpar den ”sträva” smaken från lingon och rödbeta.

Ingredienser
3 dl rödbetsjuice
2 dl lingon
3 dl granatäppeljuice
Mixa ihop i en mixer. Häll upp i en kanna och drick ca 1-2 dl per dag.
Håller ca 3 dagar i kylskåp. Om du vill kan du göra juice av färska rödbetor om du har en juicecentrifug.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: