Våra favorit deodoranter

Som vi skrivit om tidigare finns det många skadliga ämnen i kosmetiska produkter, hud och hårvård och såklart ingår även deodoranter där. Deodoranter innehåller dessutom oftast aluminium vilket inte alls är bra att sätta under armarna där det sugs upp in i vår kropp. Du kan läsa mer om detta i inläggen 500 kemikalier till frukost!Har du bytt deo ännu? och Aluminiumfri deo

För att du ska slippa sätta skadliga ämnen under dina armar har vi flera olika deodoranter i vår butik:

  1. Vår egentillverkade ekologiska Deocremé kokar vi ihop själv och när den svalnat tillsätter vi  den fantastiska ingrediensen probiotika. För några år sedan har det börjat dyka upp deodoranter med probiotika i och de är så bra! Probiotika är goda bakterier som gör att du får en mindre illaluktande bakterieflora under armarna. Vi har därför spetsat vår egen med just detta! Denna är Jana och hennes mans favorit.
  2. Lavilin är en aluminiumfri deodorant utan parabener och alkohol,  även den innehåller probiotika och passar utmärkt till dig med känslig hy. Den innehåller inte heller bikarbonat eller alun som ibland kan irritera huden. Denna passar bäst för den som vill ha en deo med lång hållbarhet som är snyggt förpackad- ex den som tränar mkt eller tonåringen. Lavilin finns i fyra varianter- Kvinna, Man, Teens och sports. Dessa fungerar till och med på tonåringar!
  3. True – Undercover agent är en svensktillverkad ekologisk unisex deodorant baserad på alun som är en typ av mineralsalt. Jenny tycker att denna fungerar bäst för henne.
  4. Dr Organic Pomegranate är ekologisk, antibakteriell och mild, baserad på ekologiskt granatäpple, aloe vera, solrosolja, isländsk- och irländsk mossa, och E-vitamin. Passar den som inte har stora problem med svettlukt. Denna luktar helt underbart och är Janas dotters favorit.

Det finns tyvärr inte en deo som passar alla eftersom vi har olika bakterieflora och därför är det olika vilka ämnen som fungerar. Du för helt enkelt prova dig fram. Vi hjälper dig gärna. Kom in och kika.

Lycka till//Jana och Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: