Sååå kul att jobba med företag!

Den 12 april träffade vi första gången ett härligt gäng från BDX Kiruna. De kom då för att lyssna på en inspirationsföreläsning som vi kallar Vinnarkonceptet. Detta var starten på en hälsoutmaning BDX gjort tillsammans med oss på No Junk och Kiruna Crossfit. 

Under föreläsningen fick de kunskap om kost, motion och motivation – de fick de verktyg de behöver för att kunna få ett bra resultat i deras Hälsoutmaning som pågår i 20 veckor. Efter föreläsningen fick de som ville mäta vikt, fett%, muskelmassa och midjemått.

De har även tränat tillsammans på Kiruna Crossfit 1 ggr per vecka och passen har varit jätteroliga både för deltagarna och vår superduktiga tränare Daniel Eriksson som får alla att kämpa och ha roligt oavsett fysisk nivå. Dessa pass är anpassade för att alla ska kunna vara med oavsett hinder och skador samtidigt som de som är vältränade också ska bli utmanade.

Hälsoutmaningen

Utmaningen består av två delar:
Aktivitetsdel där de får 1 poäng för varje 30 min de rör sig  på sin fritid samt att stillasittande personal får 1 poäng för aktiviteter de gör på sin arbetsplats.
Fysikdelen där de får 15 poäng för varje förlorad fettprocent (eller ökad för den som behöver öka fett%) och 15 poäng för varje ökad procent muskelmassa.

Resultat hittills

De har nu varit i gång i 9 veckor och de har hittills gjort 3 mätningar.

Den som motionerat mest har hittills fått ihop 126 poäng vilket motsvarar 63 timmar motion på 9 veckor – det blir 7 timmar per vecka! Mkt bra!

När det gäller fysiken har den som lyckats bäst gått ner 12 kilo och tappat 18 cm runt midjan! Samtidigt som muskelmassan gått upp! Det lyckas man med när man kombinerar rätt kost med rätt träning. Helt fantastiskt!

Så här har resultatet sett ut för hela gruppen:

Månad 1  
Viktminskning: 50,6 kg
Minskade cm i midjan: 73 cm
Minskat fett: 32,7%
Ökad muskelmassa: 21,3%

Månad 2  
Viktminskning: 19,4 kg
Minskade cm i midjan: 58,5 cm
Minskat fett: 12,3%
Ökad muskelmassa: 8,4 %

Som gruppen har de alltså hittlils totalt gått ner 70 kg och tappat 131,5 cm! Samtidigt som de har tappat 45 5 fett och 29,7% muskler.

Nu har de nästa mätning efter semestern och det ska bli såååå kul att se hur de nya vanorna funkat under sommaren!

Vill du ha en rolig hälsoaktivitet för ditt företag? Hör av dig till oss så sätter vi ihop nåt kul som passar just er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: