Börjar det klia?

Våren verkar komma tidigt i år och jag delar därför ett tidigare inlägg om vad du själv kan göra för att minska pollenallergi.

Om du har allergi betyder det att du har ett överaktivt immunförsvar. Vårt immunförsvar ska bilda antikroppar mot ex virus, bakterier och främmande ämnen som annars kan orsaka infektion. När man får allergi är det för att immunförsvarets antikroppar missuppfattat och reagerar på något helt ofarligt. Immunceller aktiveras då och histamin frisätts. Det är histaminet som orsakar allergisymtomen. Man har i forskning sett att det inte bara är ett överaktivt immunsystem som orsakar detta, man kan även ha histaminöverkänsliga nervceller som också kan ge allergireaktioner.

För att lindra allergi behöver du stärka ditt immunförsvar genom att se till att din tarmflora är bra. Se mer i vårt tidigare inlägg om tarmflora och hälsa.

Du behöver även äta en kost som inte ökar ditt immunförsvars aktivitet. Ät naturlig kost som är fri från tillsatser, är naturligt glutenfri (undvik glutenfria special produkter), mejerifri (ost och smör funkar för de flesta) och sockerfri.

Det finns många som upplever en förbättring av att undvika tillsatsen citronsyra (E330) i kosten. Det finns ännu inga studier som visar på detta men det finns så många som upplever skillnad när de tar bort det. Läs mer om det https://kurera.se/livsmedlen-du-som-pollenallergiker-bor-se-upp-med

För att stärka upp ditt immunförsvar ytterligare rekommenderar vi även tillskott av omega 3, D-vitamin och ett bra B-vitamin komplex.

Vi har nu även tagit in tillskottet Quercetin phytisone från Thorne som lindrar allergiska besvär. Läs nedan om vad tidningen kurera skriver om Quercerin.

En antioxidant som visat sig ha flera goda hälsoegenskaper och brukar kallas allergikernas vän. Quercetin tillhör en grupp av vegetabiliska pigment som kallas flavonoider (som tillhör undergruppen flavonoler) och är ett naturligt och vanligt gult färgämne i växter, frukter, blommor och grönsaker.Studier pekar bland annat på minskade symtom vid allergibesvär och förkylningar.  Quercetin fungerar som en antihistamin (det vill säga en histaminhämmare) och kan bidra till att stabilisera de celler som frisätter histamin i kroppen och därmed ha en anti-inflammatorisk effekt.I provrör förhindrar quercetin immunceller från att ge ut histaminer, kemikalier som orsakar allergiska reaktioner. På grund av detta tror forskare att quercetin kan bidra till att minska symtom på allergier, inklusive rinnande näsa, rinnande ögon, nässelfeber, nässelutslag, astma, hösnuva och svullnad av ansikte och läppar.Finns i frukt och grönsaker samt som tillskott.

Läs mer:

https://kurera.se/allergifri-utan-medicin/

https://www.alpha-plus.se/blog/naturlig-hjalp-vid-pollenallergi/

https://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/immunforsvar-allergi-astma/quercetin-allergikers-van

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: