J + J = sant

Ibland kan det vara lite förvirrat vem som lägger ut vad på No Junks sida och vi tänkte därför presentera oss lite så kanske det klarnar vem som gör vad i vår lilla firma : )

Vi två träffades för snart 10 år sedan i träningssammanhang och fann varandra direkt. Vi båda gillar träning, hälsa och att äta! Helst äter vi utomhus och mycket! Och för det mesta hälsosamt. Men ingen av oss är absolutister – vi kan båda trycka en chipspåse utan problem men vi gör det inte ofta. Jenny är absolut den som är bäst på att baka godsaker- Jana är en recovered (om man nu blir det nån gång) socker junkie och kan absolut inte ha en pepparkaksdeg eller kolor i kylskåpet utan att äta upp allt! Detta är oavsett om det är socker eller björksocker eller nåt annat som smakar sött så av naturliga skäl är hon heller inte så bra på att baka sötsaker. Ett och annat lågkolhydratrecept kan hon däremot dela med sig!

Jenny har ett pannben av stål när hon är ute och tränar och kan ibland få för sig saker som att själv ta skate skidorna mellan Abisko och Nikkaluokta – en tur på sådär 11 mil på en söndag. Trots att hon är en sann tidsoptimist klarade hon hela turen på 13 timmar totalt enligt hennes plan. Hon också en riktig entreprenör och har drivit eget företag sedan 20 års ålder. 2020 blev hon anställd för första gången på 17 år och är nu lärare på Hotell och turismprogrammet där hon stöttar och inspirerar ungdomar påväg ut i arbetslivet. När hon inte jobbar så experimenterar hon i köket med fantastiska resultat- hon har 10 års erfarenhet av att driva ett fik så hon har grymma skills i köket.

Jana har ett pannben av stål när det gäller hälsa och funktionsmedicin- hon vill lära sig allt och slutar aldrig grotta ner sig i saker som epigenetik, SIBO, läckande tarm och binjurar. Hon är från början Hälsovägledare, har jobbat med hälsa sedan 2003, varav 10 år på LKAB´s företagshälsovård. Hon har alltid nån hälsoutbildning på gång och just nu pluggar hon sista delen för att bli Funktionsmedicinsk coach (Practitioner in functional medicine). Jana är sedan 2017 anställd som Spachef på Aurora Spa på Camp Ripan men några dagar per månad coachar hon klienter och försöker hitta deras bakomliggande orsaker till olika hälsoproblem som utmattning, autoimmuna sjukdomar, magproblem och hormonella obalanser. Trots att Jana är en jäkel på att plugga är hon hopplöst ointresserad och i det närmaste obildbar när det gäller social medier och smart tv´s

Vi startade vårt företag när vi båda var föräldralediga med varsin pojke – båda födda i mars – 16. Rastlösa som vi är så startade vi en obemannad ekobutik i den träningsanläggning Jenny då var delägare i. I butiken hade vi ekologiska och glutenfria grejer som vi båda saknade i Kiruna. Vi hade den i två år och det var jättekul! Under den här tiden hade vi under en period en lunchrestaurang och anordnade också olika Hälsoevenemang och Kom i gång projekt med olika företag och Jana hade en del föreläsningar.

Idag har vi båda företaget mer som en hobby och delar med oss saker vi tror kan vara inspirerande för er och vi skriver bara när vi får lust så ibland kan det dröja mellan inläggen då vi har fullt upp med nåt annat kul! Dessutom är vi båda totalt okunniga när det gäller sociala medier men vi blir bättre- i iallafall Jenny!
Hon är numer både redovisningsansvarig och Instagram expert- Jana är tyvärr ett hopplöst fall!

Vi hoppas ni blir glada av att läsa våra inlägg- vi är glada när vi skriver dom! Kommentera gärna och vi tar jättegärna emot era egna recept eller andra hälsotips. Kram på er alla från J och J.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: