Världens bästa pepparkaksdeg!

Jag vågar nog säga att det här är världens bästa (glutenfria) pepparkaksdeg! Såklart är den testad på många (som håller med mig förstås 😍) Det är något speciellt över att göra egen deg – dofterna när man tillsätter kryddorna är snäpp på magi

Pepparkaksdeg ala No Junk 💛 (ca 100 st)

  • 1,75 dl kokossocker
  • 0,5 dl agavesirap

Låt socker och sirap smälta i en tjockbottnad kastrull – rör om under tiden

  • 75 gram smör

Tillsätt smöret när socker och sirap smält

Dra kastrullen från värmen och tillsätt kryddorna;

  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk nejlika
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kardemumma

Låt blandningen svalna medan du blandar de torra ingredienserna i en skål

  • 2,5 dl havremjöl
  • 1,25 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk finmalet fiberhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt

Blanda i en bakmaskin och tillsätt sen kryddblandningen

Blanda i några minuter och tillsätt tillsist 1 ägg

Låt degen vila i bunken i 20 minuter och sätt den sen i en påse, tryck ut den med fingrarna

Lägg in i kylen i ca 1 timme (den klarar sig också fint i kylen i jättemånga dagar ifall ni inte vill baka ut den på en gång)

Sätt ugnen på 160 grader

Mjöla bänken med rismjöl (bovetemjöl funkar också)

Kavla ut så tunt du vill och grädda sen kakorna i ca 7 minuter

Lycka till 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s