Jag vågar nog säga att det här är världens bästa (glutenfria) pepparkaksdeg! Såklart är den testad på många (som håller med mig förstås 😍) Det är något speciellt över att göra egen deg – dofterna när man tillsätter kryddorna är snäpp på magi

Pepparkaksdeg a’la No Junk 💛 (ca 100 st)
- 1,75 dl kokossocker – går även med björksocker men då blir de inte lika hårda.
- 0,5 dl fibersirap eller agavesirap
Låt socker och sirap smälta i en tjockbottnad kastrull – rör om under tiden
- 75 gram smör
Tillsätt smöret när socker och sirap smält



Dra kastrullen från värmen och tillsätt kryddorna;
- 3 tsk kanel
- 2 tsk nejlika
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk kardemumma
Låt blandningen svalna medan du blandar de torra ingredienserna i en skål
- 2,5 dl havremjöl
- 1,25 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk finmalet fiberhusk
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
Blanda i en bakmaskin och tillsätt sen kryddblandningen

Blanda i några minuter och tillsätt tillsist 1 ägg


Låt degen vila i bunken i 20 minuter och sätt den sen i en påse, tryck ut den med fingrarna

Lägg in i kylen i ca 1 timme (den klarar sig också fint i kylen i jättemånga dagar ifall ni inte vill baka ut den på en gång)
Sätt ugnen på 160 grader
Mjöla bänken med rismjöl (bovetemjöl funkar också)
Kavla ut så tunt du vill och grädda sen kakorna i ca 7 minuter


Lycka till 🥰
Ett svar till “Världens bästa pepparkaksdeg!”
[…] Här nedan ser du några av våra favorit julrecept! På vår instagram hittar du fler recept. Pepparkakstryfflarna är oemotståndliga! Dessutom har vi lyckats med världens bästa pepparkaksdeg! […]
GillaGilla