Vill du hitta orsaken till att du inte mår bra?

Just nu är jag i slutfasen av min Funktionsmedicinska utbildning och söker dig som inte får ordning på hälsan och vill titta på det utifrån ett funktionsmedicinsk perspektiv.
I min examen ingår att analysera funktionsmedicinska tester och jag söker dig som har möjlighet att ta en rad olika tester som jag sedan kostnadsfritt analyserar och kommer med ett förslag på åtgärder. 

Testerna betalar du själv för men all tid jag lägger ner ingår till ett värde av ca 7600kr.

Om du har ett medicinskt problem ska du vara utredd inom vården och alla medicinska frågor tar du med din läkare. Detta ersätter inte sjukvård men kan vara ett komplement för ditt tillfrisknande.

Detta är ett testpaket med fyra tester för dig som verkligen vill gå till grunden med din hälsa. Passar dig som har långdragna hälsoproblem som du inte får bukt med som tex inflammatoriska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, magproblem eller kronisk trötthet/energilöshet, hudproblem.

Passar även dig som du vill veta hur du kan skräddarsy kost, motion och näring utifrån dina individuella förutsättningar.

Läs mer om dessa tester och se hur rapporterna ser ut under Hälsotester

Organix comprehensive

Urinprov där man mäter organiska syror. Organiska syror är nedbrytningsprodukter från din ämnesomsättning som kan ge en bild av nedanstående:

Energiproduktion
Vitaminnivåer
Avgiftningsförmåga
Signalsubstanser
Metylering
Oxidativ stress
Ogynnsam bakterieflora

Testet passar dig som vill veta mer om hur du kan optimera din energi, ämnesomsättning och dina signalsubstanser och förebygga eller behandla olika symtom som låg energi, kronisk trötthet , muskelvärk, smärta, inflammation, ödem, neuropsykiatriska problem, depression, oro/ångest och magproblem.

CSAPx2

Avföringsprov som mäter nyckelmarkörer för matsmältning, upptag och inflammation och kan ge svar på orsaken till problem i mag/tarmkanalen. Du får svar på hur din tarmflora ser ut – bakterier, jäst, parasiter.

Testet passar dig med autoimmun sjukdom, matallergier/överkänslighet, mag/tarmproblem, IBS/IBD, inflammation, ledproblem, näringsbrister, avgiftningsproblem. Testet passar dig som vill veta mer om hur du kan optimera din energi, ämnesomsättning och dina signalsubstanser och förebygga eller behandla olika symtom som låg energi, kronisk trötthet, muskelvärk, smärta, inflammation, ödem, neuropsykiatriska problem, depression, oro/ångest och magproblem.

SIBO

Utandningstest som mäter om du har bakteriell överväxt i tunntarmen. Normalt sett har vi stor mängd bakterier i vår tjocktarm men för många har vi även bakterier i vår tunntarm vilket kan påverka vår hälsa negativt.

Testet passar dig som har följande symtom från magen, uppblåst, smärta, astma, förstoppning, kramper, illamående, gas, diarré och även andra symtom som rosacea, trötthet, matöverkänslighet, huvudvärk, ledvärk, dålig matsmältning, näringsbrist, yrsel, viktminskning, problem med humör.

IgG96

Analyserar IgG antikroppar som kan visa överkänslighet för upp till 96 olika födoämnen.
Vid en matallergi får du en direkt reaktion pga IgA antikroppar och dessa är det man mäter inom sjukvården.
I detta test får du veta vilka matintolerenser som ger IgG antikroppar som ger en fördröjd reaktion upp till tre dagar efter intag och som skapar en låggradig inflammation.

Testet passar dig med ex. magproblem, hudproblem, migrän, huvudvärk, högt blodtryck, övervikt/fetma.

Paketpris för dessa fyra test 9950 kr ordinarie pris 12552kr

En stor kostnad men en fantastisk investering!

Funktionsmedicin är en medicinsk inriktning som på vetenskaplig grund identifierar och behandlar underliggande orsaker till kroniska sjukdomar och symtom. Läs gärna mer om det på funktionsmedicinska institutets hemsida.

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av att veta mer. Med vänlig hälsning, Jana

4 svar till “Vill du hitta orsaken till att du inte mår bra?”

 1. Hej, nu bor inte jag i Kiruna men går det att lösa så hade det varit jätte interessant. Jag har en lång historia av olika måenden som vi isf kan prata om på telefon. Mvh Helén Hartviksen

  Gilla

 2. Undrar om du tittar på hormoner å hur det kan eventuellt påverka? Tänker spontant att man annars kan missa en del om det utesluts. Jag har en rad olika symptomer, allergier osv….men tror att hormonerna är en del i det hela.

  Gilla

  • Absolut- beror helt på vad du har för symtom. Dutch complete och Organix samt thyroid complete är bra för att kartlägga hormoner. Maila gärna dina funderingar 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: