Många hör av sig och vill veta hur en rådgivning går till och om det är rätt för just dom. Jag ska beskriva hur jag jobbar så får du själv avgöra om det passar dig.

Vår första kontakt sker oftast via mail eller som ibland på Coop eller på Boxen eller nån annanstans där vi springer på varandra : ) Jag vill alltid ha en kort beskrivning om vad du vill förändra/optimera innan vårt möte så att jag kan förbereda mig för att kunna ge dig ett så effektivt möte som möjligt. Om du har färska provsvar från sjukvården som kan vara relevanta vill jag gärna kolla på dom. Vi bokar en tid och första mötet tar alltid 90 minuter. Under vårt första möte ställer jag ungefär en miljard frågor om hur din livssituation ser ut och hur du mår – vi kommer tex gå igenom din sinnesstämning, stressnivå, sömn, mage, hud, könshormoner, stresshormoner, sköldkörtel, blodsocker, immunförsvar, lever/avgiftning, motionsvanor och matvanor.

Utifrån detta puzzel och ditt önskade läge börjar vi tillsammans bena ut vad just du kan behöva för förändring för att nå dit. Oftast handlar den största delen av lösningen om kost, rätt näring och att öka din återhämtning både fysiskt och mentalt. De flesta som söker upp mig har någon form av hormonella obalanser och ett stressproblem i grunden som har orsakat kaos på många olika plan. Men ibland dyker det även upp personer som mår bra och har många goda vanor men vill ta sin hälsa till en ännu högre nivå – de vill ofta optimera träningsresultat, immunförsvar ork och energi.

Under vårt möte gör vi upp en plan som vi provar fram till nästa möte efter ca 6 veckor. och gör en utvärdering om vi fick det resultat som förväntades – om inte så gör vi en ny plan. Ofta har vi redan hörts vid via mail om planen inte verkar fungera så att vi inte spiller tid på fel lösningar.

Tillsammans med dig vill jag hitta orsaken till att du inte har den hälsa och energinivå som du önskar och hitta de förutsättningar som krävs för att nå ditt mål . Jag kommer aldrig med medicinska råd och om du äter läkemedel eller är under medicinsk behandling ska du alltid rådgöra med din doktor kring hur en livsstilsförändring kan påverka det.

Under en månad kan jag ha jobbat med människor med så olika anledningar till att de söker upp mig- det kan vara övervikt, endometrios/PCOS/klimakterieproblem/PMS, diabetes, utmattning, magproblem som Chrons eller Ulcerös Kolit, dåligt immunförsvar/dålig energi, sköldkörtelproblem, svårt att gå upp i vikt/bygga muskler eller någon som vill optimera muskelmassa/fett% inför en tävling eller något annat mål. Det är så roligt att det kan vara så olika och jag är så glad att så många av er låter mig hänga med er på en bit av er resa.

Om du känner att det här upplägget kan passa dig är du välkommen att kontakta mig och om du vill läsa mer om rådgivning och andra hälsotjänster hittar du det här.

Jag ser fram emot att höra mer om dig. Med vänlig hälsning Jana

Jana Stridfeldt Bjuhr har jobbat med hälsa sedan 2003 och är utbildad
Hälsovägledare via LTU
Lic. Kost och Näringsrådgivare via Paleo Institute
Mindfulnessinstruktör via Lev Nu
DNA terapeut via CTG Eduation


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: