Nu har det varit fettisdag och hela februari brukar vara semlor på längden och tvären men kan vara svårt att få till när det ska vara glutenfritt och sockerfritt så därför kommer här ett recept åt er som famlar i mörkret efter en semla 😊 Denna semmelkladdkaka blev jättegod! Jag gjorde lite ändringar men grundreceptet kommer från https://bydiadonna.femina.se/glutenfritt/semmelkladdkaka/ om du vill ha en mer traditionell semla så hittar du ett tidigare recept här.

SEMMELKLADDKAKA, 8-10 bitar

Steg 1:
2 dl mandelmjöl
3 msk björksocker
1 äggvita

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Pensla en springform, 20 cm, med smält smör. Strö lite mandelmjöl i botten.
Vispa ihop mandelmjöl, björksocker och en äggvita till en mandelmassa.

Steg 2:
100 gram smält smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 björksocker
2 ägg+ 1 äggula
2 tsk stött kardemumma

På toppen:

100 g rostade mandlar

Stöt kardemummafrön.
Tillsätt resten av ingredienserna i mandelmassan. Vispa ihop allt ordentligt.
Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt kakan svalna helt och strö på hackade rostade mandlar och lite flingsalt och servera med grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: