Nu har det varit fettisdag och hela februari brukar vara semlor på längden och tvären men kan vara svårt att få till när det ska vara glutenfritt och sockerfritt så därför kommer här ett recept åt er som famlar i mörkret efter en semla 😊 Denna semmelkladdkaka blev jättegod! Jag gjorde lite ändringar men grundreceptet kommer från https://bydiadonna.femina.se/glutenfritt/semmelkladdkaka/ om du vill ha en mer traditionell semla så hittar du ett tidigare recept här.

SEMMELKLADDKAKA, 8-10 bitar
Steg 1:
2 dl mandelmjöl
3 msk björksocker
1 äggvita
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Pensla en springform, 20 cm, med smält smör. Strö lite mandelmjöl i botten.
Vispa ihop mandelmjöl, björksocker och en äggvita till en mandelmassa.
Steg 2:
100 gram smält smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 björksocker
2 ägg+ 1 äggula
2 tsk stött kardemumma
På toppen:
100 g rostade mandlar
Stöt kardemummafrön.
Tillsätt resten av ingredienserna i mandelmassan. Vispa ihop allt ordentligt.
Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt kakan svalna helt och strö på hackade rostade mandlar och lite flingsalt och servera med grädde.