Alltså vad vore livet utan mackor! Jag älskar verkligen mackor i alla former men har under åren fått kämpa en hel del för att hitta bra alternativ som är både glutenfria och inte innehåller massor av snabba kolhydrater- då är det bröd fullproppade med frön som gäller! Tänk bara på att frön innehåller naturliga växtgifter som kan påverka oss negativt. Blötläggning tar bort en del av dessa gifter. Läs mer om det här.

Har delat detta tidigare men måste lägga ut det igen! Jag har förbättrat grundreceptet så den blir ännu bättre! Hoppas du gillar det ❤️

Frölimpa med tranbär – 1 limpa

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl havremjöl
 • 2 dl solrosfrön
 • 2 dl linfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • 1 dl osötade torkade tranbär
 • 1 dl strandnypon
 • 1, 5 dl äppelcidervinäger
 • 4 dl vatten
 • 2 tsk salt
 • 0,5 dl fiberhusk

Blanda ihop allt och sätt smeten i en smord limpform – tryck ner smeten ordentligt så att inga luftbubblor finns inuti och grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 90-120 min. Detta bröd funkar utmärkt att skiva upp och frysa in. Du kan sedan ha det färdigskivade brödet framme i 4-5 dagar bara i handduk, det blir ännu bättre när det torkat lite. Undvik att ha det framme i plastpåse då det blir fuktigt och mjukt.

2 svar till “Mitt absoluta favvobröd!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: