Tidiga helgmornar är bäst 🙌💛 oftast står jag och min lillkille i köket från när vi vaknar (med några pauser för att kolla film) för då hinner vi hitta på en massa roliga utegrejer när det blir ljust. Den här morgonen lyssnade vi på julmusik, bakade och gjorde en julig kimchi (man hinner med det under jäsningarna)

Lussebullar och semlor a’la No Junk 💛 (40 st)
- 1 tsk rårörsocker
- 1 gram saffran (2 pkt)
Mortla socker och saffran för att få ut så mycket smak som möjligt
- 150 gram smör
- 4 dl havremjölk
- 1/2 dl rårörsocker
- 1 pkt torrjäst (för söta degar)
- 2 msk fiberhusk
Smält smöret och tillsätt sen 4 dl havremjölk
Värm till fingervarmt – häll i en bakbunke och blanda i saffran, socker, jäst och fiberhusk och låt svälla ca 15 min

- 1 tsk kardemumma (malen)
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl vaniljkeso (eller vanlig)
- 1 dl agavesirap
- 5 dl havremjöl
- 3 dl bovetemjöl
- 1 dl rismjöl
- 1 ägg
Blanda allt tillsammans i en bakmaskin (med en degkrok) i ungefär 5 min

Jäs i bunken under duk i 1 timme
Mjöla in bordet med rismjöl, knåda degen, dela sen i 4 delar och tillsist 10 bitar av varje del


Forma till lussebullar i vilka former som helst – vi gjorde 10 st semlor också 🤩 lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa ca 40-50 min under duk

Sätt ugnen på 220 grader
Sätt russin och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min – våra blev perfekta på 9 min

Pensla bullarna med ägg när du tagit ut dem från ugnen – lät dem svalna en stund
Njut 🌟

Snabb mandelmassafyllning
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk björksocker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk agavesirap
- 3 msk havremjölk
- 1 nypa salt
Blanda med en gaffel och fyll dina semlor 🙌
Ta hand om er och ha en fin helg 💛