5 veckor med No Junk

Känner du att tröttnat på dåliga vanor? Att ork och energi börjar tryta? Att motionscykeln fungerar som klädhängare och träningskortet ligger oanvänt i plånboken? Är det en ständigt gnagande känsla att du borde styra upp hälsan men du kommer inte riktigt dit?

Med stöd från andra och roliga utmaningar är det lättare att faktiskt komma till skott och ta tag i situationen.

Du har nu möjlighet att hänga med oss och de övriga deltagarna i vårt No Junk gäng i 5 veckor för att komma igång med bra matvanor och regelbunden rörelse som passar din nivå. Samtidigt som du tar tag i din hälsa får du lära dig mer om mat, sömn, fasta, träning och annat kul!

5 veckor är en bra rivstart för att bryta gamla vanor- få nya insikter och massa kunskap som kan leda till en ny livsstil som håller livet ut.

Under dessa 35 dagar är fokus att ge din kropp en ”omstart”- att få bort sötsug och småätande med god, naturlig och mättande mat. Grunden är artegen ”människomat” alltså naturliga råvaror som ger din kropp bra näring samtidigt som ditt blodsocker håller sig jämt och din fettförbränning växlar upp ordentligt.

Maten utgår från helt ”vanlig” mat men med justeringar för att ge din kropp bästa möjliga förutsättningar till ökad energi, ökad fettförbränning , hormonell balans och förbättrat immunförsvar.

Allt mat är lättlagad, naturlig och glutenfri, ost och smör ingår i vissa recept men den görs lätt helt mejerifri för dig som behöver det. Under resans gång kommer du får mer info om varför vi tycker just denna kost är den som ger mest hälsofördelar.

I 5 veckor får du daglig info och får tillgång till en Facebook grupp där du och de andra som deltar kan dela erfarenheter med oss och varandra. Gruppen sker enbart online- inga fysiska träffar och därför kan du vara med oavsett vart du befinner dig 😊

Du får ställa obegränsat med frågor till oss under dessa veckor (vi svarar under dagtid mån-fre) och i god tid får du recept och inköpslista inför varje ny vecka.

För att både du och vi ska kunna utvärdera resultatet kommer du att få dela med oss vilka hälsomål du har samt (om du vill) väga och mäta dig hemma innan start och sedan en ggr per vecka. Detta är inget som du delar med någon annan än oss. Att vi vill veta dina mål är för att vi ska kunna justera upplägget för dig om du inte får de resultat du strävar mot. Du kommer även få fylla i ett hälsoformulär innan start och under sista veckan.

Om du tar någon medicin är det viktigt att du kontaktar din läkare om du behöver stöd kring sjukdom/medicinering.

5 veckor – en investering för livet

Varje söndag middag till måndag middag väljer du själv om du hänger med på vår 24 timmars fasta. Vi har lagt till den för att du ska få uppleva hälsofördelarna med att låta din matsmältning vila, dina tarmar återhämta sig och din fettförbränning att växla upp. Vi kommer även förklara mer kring fastan under din första vecka.
Passar det inte dig så får du naturligtvis en matplan även för måndagen.
Vi rekommenderar inte fasta för dig som är stressad/utmattad eller har/haft ätstörning.

Första veckan är fokus nya matvanor och du kommer antagligen ha en del symtom som sötsug, huvudvärk, trötthet, svettningar och irritation innan din kropp kommit i balans. Även detta får du mer info om när du är igång.

Andra veckan är det fokus på motion och du får förslag på enkel hemmaträning. Om du redan har goda motionsvanor så fortsätter du med dom och lägger till dessa 15 min om du vill.

Om övningarna inte passar dig så gör du helt enkelt något annat under 15 min- gå, spring, cykla, gör något vid ditt skrivbord eller något annat som får upp pulsen. Varför vi valt just 15 min kommer du också få veta såklart : ) Här kommer du börja fundera på snacks, godis och fika och vad du ska byta ut det till. Tur för dig att vi har en arsenal med olika tips när suget sätter in. Under denna vecka kommer vi även lägga till en riktig supergrej för din tarmflora som faktiskt visat sig ha väldigt stor påverkan på din mentala och fysiska hälsa. Går du och funderar på om det är värt pengarna att välja ekologiskt? Och måste man alltid det? Vi kommer även försöka ge dig svar på detta.

Tredje veckan är det dags att börja förklara varför du kan behöva stötta upp kroppen med lite extra superfoods eller kosttillskott. Du kommer få veta mer om vilka kosttillskott man kan behöva och varför. Under tredje veckan brukar motivationen börja tryta och du kan behöva en motivationsboost! Var bara lugn- den kommer.

Fjärde veckan har kosten och daglig rörelse börjat sätta sig och nu är det dags att börja titta på andra viktiga faktorer som sömn, återhämtning, andning och det viktiga lymfsystemet som de flesta inte har en aning om vad det är och hur otroligt viktigt det är. Nu kanske du börjar fundera på vad du ska göra när dessa 5 veckor är slut. Vi kommer med tips på bakverk och sötning och hur du ska tänka för att inte fasta i fikaträsket även om du bakar med ”nyttigare” ingredienser.

Under sista veckan lägger vi till ytterligare ett lager med kunskap om hur du kan optimera din hälsa för framtiden och vi kommer även komma med framtidstips och du kommer själv få lägga upp en långsiktig hälsoplan som passar dig och dina förutsättningar.

Allt sker online – vi har inga fysiska träffar. Du kan alltså vara med vars du än befinner dig på planeten så länge du har nät. Du behöver ha Facebook, du behöver gilla och följa vår sida och vara med i vår grupp som du blir inbjuden till. Du behöver även kunna öppna pdf-dokument i din telefon eller dator. Du hittar gratis program att ladda ner till mobilen här.

Jana Bjuhr är Hälsovägledare, Funktionsmedicinsk terapeut och mindfulnessintruktör med lång erfarenhet av att coacha till bättre hälsa, hormonell balans och viktminskning.

Jenny Backe är personlig tränare, matkreatör och positiv inspiratör med lång erfarenhet av matlagning och träning!

Vi ser så mycket fram emot att följa dig en bit på din hälsoresa!

Nästa grupp startar vi 8 maj 2023 och vi har begränsat antal platser.

Kostnad 1495 kr ink moms per person
Företag betalar 1495kr + moms per person

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Meddela oss så mailar vi dig ett kvitto.

Du anmäler dig via mail till nojunkeko@gmail.com och du är garanterad en plats när du betalat kursavgiften. Betalas via swish till 123 1131556 (Kiruna Eko AB) Märk med ditt namn och 5 VECKOR.

OBS! Minimum antal 20 personer

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: