Vårvinter betyder för mig skidturer, pimpelfiske, grilla mat över öppen eld och fika! När andra drar fram ballerinakex har jag mitt eget fika. Oftast bara mörk choklad och kanske lite torkad mango men om jag vill ha en kaka så funkar dessa så bra! Det är en god smördegskaka med mandelsmör och choklad med lite salt på. Ni hör ju! Ballerina släng dig i väggen ; )

Vårkakor ca 20 st

  • 1 dl mandelsmör- gärna från Upgrit
  • 100 g smält choklad minst 70% kakao
  • 120 g smör eller kokosolja
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 10 dadlar
  • 1 krm vaniljpulver
  • Flingsalt

Blanda ihop allt utom choklad, mandelsmör och salt i en mixer och tryck ut i metallformar eller små kakformar. Grädda i 175 grader i 5-7 min. Låt svalna och lägg på ca 1 tsk mandelsmör och häll över 1 tsk choklad. Toppa med lite flingsalt! Klart! Ut och åk skidor nu!

Ett svar till “Vårkakor för skidturen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: