Efter en fullmånevecka som denna behövdes ett par riktigt goda semlor (och lite skidåkning och isbad före det) 🌕🙌

  • 150 gram smör eller kokosolja
  • 4 dl mjölk av valfri sort
  • 1/2 dl björksocker
  • 1 pkt torrjäst (för söta degar)
  • 2 msk fiberhusk

Smält smöret och tillsätt sen 4 dl havremjölk

Värm till fingervarmt – häll i en bakbunke och blanda i socker, jäst och fiberhusk och låt svälla ca 15 min

  • 1 tsk kardemumma (malen)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl vaniljkeso
  • 1 dl honung
  • 5 dl havremjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 ägg

Blanda allt tillsammans i en bakmaskin (med en degkrok) i ungefär 5 min

Jäs i bunken under duk i 1 timme

Mjöla in bordet med rismjöl, knåda degen, dela sen i 4 delar och tillsist 10 bitar av varje del

Forma till fina semlebullar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa ca 40-50 min under duk

Sätt ugnen på 220 grader

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min – våra blev perfekta på 10 min

Pensla bullarna med ägg (om du vill) när du tagit ut dem från ugnen – lät dem svalna en stund

Snabb mandelmassafyllning

  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk björksocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk fibersirap
  • 3 msk havremjölk
  • 1 nypa salt

Blanda med en gaffel och fyll dina semlor

Ha en fin helg, njut av vår fina vintervärld och ät massevis med semlor 💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: