Halloj, nu har det gått 10 veckor sedan operationen av min rektus diastas. Läs gärna mitt första inlägg här.

10 januari hade jag möte med naprapat Katarina Woxnerud och det var så bra för mig! Jag fick veta vad jag kan göra och vad jag inte bör göra. Det var många goda nyheter då jag trodde att jag skulle bli mycket mer begränsad än vad jag faktiskt är.

Rehabiliteringen kommer ta upp till 6 månader innan jag kan göra allt jag brukar men redan nu kan jag göra det mesta bara det är kontrollerat och inte så tungt. Jag fick många bra övningar som jag ska köra två veckor och sedan utveckla till mer utmanande varianter. Känns skönt att kunna känna sig trygg men vilka magövningar jag kan göra och också få en koll på hur mina magmuskler verkar fungera. Hon tittade på mig via Skype så att jag gör rätt och har kontakt.

Jag har fortfarande på mig min korsett och jobbar på med övningarna. Jag går på mina Crossfit lunchpass som vanligt men kör lugnare, lättare och inga hängövningar och inga hopp. Jag får börja springa efter 4 mån så i början på april. Kommer då även kunna åka skateskidor igen. Jag längtar! Men får börja lugnt med korta stunder.

Magen känns väldigt stabil och stark men man luras lätt av det. Just nu kommer stabiliteten från tråden och nätet och inte från vävnaden som ännu inte är helt läkt. Just av den anledningen kan jag ännu inte springa eller åka skidor då det blir väldigt statiskt med samma rörelse under lång tid.

Jag är såå glad över allt jag kan göra så jag gör allt jag kan för att trycka undan min längtan efter att ge mig ut med skidorna just nu. Lyckas sådär 😅

Såret börjar kännas helt ok- lite obehagligt att röra vid det men jag eller min man masserar och drar i det för att hålla det mjukt och stimulera läkning. Jag är öm när man rör på såret men i övrigt känner jag ingen smärta från mina magmuskler. När jag vänder mig i sängen får jag ont men det är allt!

Efter 10 veckor

Vi får se hur det går när löparskor och skidor ska fram men just nu känns det väldigt bra!

Puss på er alla därute och var tacksam för era fantastiska kroppar och allt de varje dag gör för er 😘

2 svar till “10 veckor- uppdatering”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: