Comfort food!

Nu börjar det bli dags att förbereda för stugliv och utemys i solen. Nikkaluoktasoppa är en stående favorit hos oss. Den lätt att göra, billig, blir bara godare att äta dagen efter och så god att ha med i mattermos på utflykten.

Nikkaluoktasoppa 4 port

  • 200-250 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 150 g vitkål (4 dl strimlad)
  • 1 msk smör eller kokosolja
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 1 msk Herbamare örtsalt eller två st buljongtärningar
  • 1 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • persilja

Snitta, skölj och strimla purjolöken, finstrimla vitkålen t.ex. med osthyvel. Värm smör/olja i en gryta, stek färsen. Tillsätt senap tomatpuré, lagerblad, vatten och örtsalt. Koka ca 5 minuter. Lägg i purjo och vitkål och koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

En ostmacka är så gott till soppan- här hittar du recept på vårt fröknäcke.

Enjoy 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s