Nu börjar det bli dags att förbereda för stugliv och utemys i solen. Nikkaluoktasoppa är en stående favorit hos oss. Den lätt att göra, billig, blir bara godare att äta dagen efter och så god att ha med i mattermos på utflykten.

Nikkaluoktasoppa 4 port
- 200-250 g köttfärs
- 1 purjolök
- 150 g vitkål (4 dl strimlad)
- 1 msk smör eller kokosolja
- 1-2 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 1 lagerblad
- 1 liter vatten
- 1 msk Herbamare örtsalt eller två st buljongtärningar
- 1 msk japansk soja
- salt och peppar
- persilja
Snitta, skölj och strimla purjolöken, finstrimla vitkålen t.ex. med osthyvel. Värm smör/olja i en gryta, stek färsen. Tillsätt senap tomatpuré, lagerblad, vatten och örtsalt. Koka ca 5 minuter. Lägg i purjo och vitkål och koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
En ostmacka är så gott till soppan- här hittar du recept på vårt fröknäcke.
Enjoy 😘