Som jag saknat lasagne i många år innan jag hittade denna glutenfria lågkolhydrat lasagne som är ”the best of the best”. Den var en succé under den period No Junk drev lunchservering och många har frågat efter receptet och här kommer det- denna räcker till 4-6 pers 😊

Även om den modifierats med åren så kommer inspirationen till denna från www.56kilo.se som har mycket bra recept. In och kika!
Börja med att göra en riktigt god köttfärssås på ca 500 g köttfärs. Om du vill ha recept så verkar denna från Mathem riktigt god. Skippa sockret bara 😉
Lasagneplattor
Börja med att sätta ugnen på 175grader.
- 8 ägg
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 2 msk fiberhusk eller 4 msk psylliumfröskal
Mixa ihop med stavmixer och låt svälla 5 min. Häll ut på två bakplåtspapper på ugnsplåt. Stryk ut smeten tunt. Grädda 5-7 min. Ta ut när den stelnat. Behöver inte få färg.
Höj nu ugnen till 225 grader.
Ostsås
- 400 g creme cheese- gärna vitlök och örter
- 1 dl grädde
- 4 dl riven ost + 2 dl ovanpå
Blanda ihop till en röra.
Montera ihop
Använd en djup form ca 20×30 cm . Skär ut en bit lasagneplatta och lägg i botten. Lägg på köttfärs och ostsås och en ny platta. Gör om samma procedur igen – du avslutar högst upp med att lägga lasagneplatta och sen det sista av ostsåsen. Strö sedan på 2 dl ost högst upp och grädda i 225 grader i 30 min. Servera med sallad och såklart surkål!