Börjar närma sig 7 års kalas och kärleksmums är en favorit hos oss. Så här brukar jag göra den.
Originalreceptet kommer från LCHF arkivet men som vanligt är det egna justeringar 😁
Jag har aldrig testar att göra den utan smör och grädde men det borde gå fint!
Nu lyser solen och jag ska ut och njuta! Hoppas solen lyser på dig också ☀️☀️☀️ //Jana
Kakan
• 150 g smör eller kokosolja
• 8 msk kakao
• 2 krm vaniljpulver
• 4 tsk bakpulver
• 4 msk kokosmjöl
• 3 dl mandelmjöl
• 2 dl björksocker
• 6 st ägg
• 2 dl grädde eller kokosgrädde
Glasyr
• 150 g 70-85% choklad
• 2 dl grädde
• 2 msk kokosolja
Topping
• 2 dl kokosflingor
Vispa ägg och björksocker fluffigt. Smält smör tillsammans med grädden.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör försiktigt ner det torra i äggsmeten och sedan smör/grädden.
Häll i form med bakplåtspapper ca 30×40
Grädda 20-30 min tills torr baksticka
Gör under tiden glasyren.
Ta ut kakan och låt svalna. Bred på glasyren och strössla på kokos.
Går fint att frysa.
