Nu börjar blåbären bli färdiga på en del platser här i Kiruna. Min dotter och hennes kompis plockade några deciliter och gjorde härliga blåbärsmuffins. Vi tog ett recept från Evelinas ekologiska och gjorde om det lite. Blev jättebra! Ut i skogen med er! Blåbär är ett underbart bär, fyll frysen så det räcker hela året! //Jana

Glutenfria Blåbärsmuffins
(ca 11-12 st)

Ingredienser
1 1/2 dl Majsmjöl
1 dl Bovetemjöl
1 dl Mandelmjöl
1/2 dl bakprotein
1 nypa Havssalt
2 tsk Bakpulver
100 g Smör
1 1/2 dl kokossocker
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
2 Ägg
1 msk flytande Honung
1 deciliter Mjölk
Frysta, tinade och avrunna blåbär eller färska blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman mjölsorterna, bakpulver och havssalt i en bunke.
Smält smöret försiktigt i en kastrull. Vispa under tiden samman ägg, socker och äkta vaniljpulver och blanda sedan i det smälta smöret, mjölken och honungen. Rör till sist i de torra ingredienserna. Häll upp muffinssmeten i cirka 11-12 stycken större formar och fyll dem till hälften. Varva smeten med ungefär 1 msk blåbär i vardera form.
Grädda dem sedan i cirka 15 minuter och låt dem svalna helt innan formarna avlägsnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: