Blåbär och kokoskaka

Ni vet hur det är när man vill baka nåt men inte har alla ingredienser, man freestylar lite (eller ganska mycket i mitt fall) och ibland blir resultatet fantastiskt! Jag har blivit bättre på att skriva ner vad jag sätter i och vilken mängd så att jag ska kunna återskapa mina improvisations bakverk 😀

Denna kaka tog ca 10 min att svänga ihop och blev en härlig variant av blåbärspaj.


Blåbär och kokoskaka 8 pers

  • 250 g kokosflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 100 g ekologiskt kallpressat kokosfett eller smör
  • 1 – 1,5 dl kokossocker eller annan sockerfri sötning som tex sukrin eller Ica sötströ
  • 3 dl frysta blåbär
  • 150 g mörk choklad (minst 70% kakao)
  • 50 g ekologiskt kallpressat kokosfett

Rosta kokosflingor och solrosfrön i en torr stekpanna. Smält fettet och rör ner kokossocker, kokosflingor och solroskärnor. Tryck ut smeten i en pajform. Lägg på de frysta blåbären och tryck ner dom lite grann. Smält choklad tillsammans med kokosfett och häll över blåbären. Låt stå i frysen 1-2 tim innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s