Ni vet hur det är när man vill baka nåt men inte har alla ingredienser, man freestylar lite (eller ganska mycket i mitt fall) och ibland blir resultatet fantastiskt! Jag har blivit bättre på att skriva ner vad jag sätter i och vilken mängd så att jag ska kunna återskapa mina improvisations bakverk 😀
Denna kaka tog ca 10 min att svänga ihop och blev en härlig variant av blåbärspaj.
- 250 g kokosflingor
- 1 dl solroskärnor
- 100 g ekologiskt kallpressat kokosfett eller smör
- 1 – 1,5 dl kokossocker eller annan sockerfri sötning som tex sukrin eller Ica sötströ
- 3 dl frysta blåbär
- 150 g mörk choklad (minst 70% kakao)
- 50 g ekologiskt kallpressat kokosfett
Rosta kokosflingor och solrosfrön i en torr stekpanna. Smält fettet och rör ner kokossocker, kokosflingor och solroskärnor. Tryck ut smeten i en pajform. Lägg på de frysta blåbären och tryck ner dom lite grann. Smält choklad tillsammans med kokosfett och häll över blåbären. Låt stå i frysen 1-2 tim innan servering.