Frölimpa

Igår fick vi mycket gjort i butiken, vi skickade beställningar, hängde upp krokar, organiserade i våra skåp och Jenny bakade både havrefrallor och kladdkakemuffins med mandelsmör. Båda var jättegoda!

Senare när vi var klar med allt det praktiska vi skulle göra bestämde jag mig för att svänga ihop en limpa. Resultatet blev en limpa full av frön med lågt kolhydratinnehåll som smakade fantastiskt!

Även idag till frukost var det jättegod och höll ihop bra. Ny favorit!

FullSizeRender

Frölimpa 1 limpa

  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl eller pofiber
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 dl sesampasta (tahini)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk ceylon kanel
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 nypa himalayasalt
  • 1 dl frysta lingon eller 6 hackade dadlar eller 1/2 dl russin
  • 1 msk honung (kan uteslutas)
  • 5 dl vatten

Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sist ner tahini och vatten. Lägg i en smord limpform och grädda i 200 grader i 30 min. Låt svalna helt innan du skär upp i skivor. Njut!

2 reaktioner till “Frölimpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s