Idag slängde jag ihop en kaka utifrån vad som fanns hemma och resultatet blev en jättegod chokladkaka som är äggfri, nötfri, mjölkfri och naturligtvis glutenfri. Kakan är Paleo, raw, vegan. Trevlig helg//Jana
Botten
- 200g riven kokos
- 1 dl kakao
- 1 dl tahini m salt
- 1/4 tsk äkta vaniljpulver
- 100 g dadlar + 1/2 dl kokossocker (alt 150 g dadlar)
Blanda ihop allt i en mixer och tryck ut i en pajform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning
- 100 g rivet kakaosmör
- 25 g kakao (ca 1/2 dl)
- 25 g carob (ca 1/2 dl)
- 60 g honung eller agavesirap
- 1/2 dl tahini m salt
- 400 ml kokosmjölk
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 1/4 tsk salt
- 1 dl riven mörk choklad att toppa med.
Mixa ihop allt tills det blivit en fin smet. Kakaosmöret smälter vid ca 40 grader av värmen från mixern. Häll smeten i pajformen och låt stå i kyl i minst 4 tim. Strö över riven choklad och servera. Hallon passar jättebra till!