Tunnbröd

Idag hittade vi ett paket norska räkor i frysen och rökte dom på grillen. Till detta gjorde jag stekpannebröd/mjukt tunnbröd som blev sååå bra. Går fort att göra och passar även till surströmming.

 

Tunnbröd 10 kakor

 

Ingredienser

6 dl havremjölk el vatten

2 msk rapsolja

4 dl havremjöl

3 dl bovetemjöl + till utbak

3 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 tsk brödkrydda

Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner vätska och olja. Vispa ihop till jämn smet och låt svälla 15 min. Kavla ut på mjölat bakbord (behövs mkt mjöl- de är klibbiga). Grädda i varm, torr stekpanna tills det fått färg på båda sidor. Mycket goda nybakta! Går även bra att frysa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s