Både Jenny och jag älskar paj i alla former! För mig är rabarberpaj favoriten även om jag försöker hejda mig från att äta allt för mycket pga det höga innehållet av oxalater. Om du vill läsa mer om det så kan du göra det på Hälsa och funktionsmedicin

Hur som helst så gjorde jag idag säsongens sista rabarberpaj som jag blandade ut med två äpplen i en form. På detta strödde jag 1 dl kokossocker. Du kan använda vilken sötning du vill.
Smuldeg gör jag så här och den blir riktigt knäckig och god – mycket smör är tricket 😊
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl havremjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl sötning- jag använde kokossocker
- 1 nypa salt
Knåda ihop och ”smula” ut över bären/frukten. Grädda i 175 grader i 15-20 min. Äppel/rabarberpaj tar lite längre tid på sig för att bli riktigt mjuk så ha koll så att den inte bränns. Lycka till 😊