Det tar några misslyckade försök att få till en bra våffla om man vill ha ett bra alternativ till de traditionella varianterna. Vår erfarenhet är att det krävs ost i någon form för att få till en riktigt frasig och hållbar våffla men det finns fler goda alternativ även utan ost. Här kommer våra hittills godaste 😊
Var lite vild och servera med ex. smetana, löjrom och lök och sylt.
Eller mer traditionella våfflor. Sylt kan du göra på vilka bär du vill och söta med det som passar dig. Vi använder björksocker. Spana detta inlägg där du hittar recept på chiasylt ❤️
Chaffles 4 st
- 4 ägg
- 3 dl riven ost
- 1 dl grädde
- 1 dl mandelmjöl
- Ca 25 g smält smör
Vispa ihop allt och grädda.
Sötpotatisvåfflor 4 st
- 1 riven sötpotatis (skalad)
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 dl mandelmjöl
- 100 gram riven mozzarella
- 2 ägg
- 1 tsk salt
Mixa med stav.
Grädda som våfflor eller pannkakor
Frukostvåfflor 2 st
- 2 ägg
- 1 dl grädde eller kokosgrädde
- 1 tsk fiberhusk
- 1 krm bakpulver
Blanda ihop och stek i våffeljärn. Servera med grädde och bär.
Mandelvåfflor 6 våfflor
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl grädde eller kokosgrädde
- 4 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- nypa salt
- ev. vaniljpulver
Mixa ihop smeten ordentligt och smörj ett våffeljärn med smör eller kokosfett. Servera med grädde och bär.
