Saffranslimpa med lingon

Vilka fina frostiga dagar vi har nu – färgerna på himlen exploderar i alla pastelliga färger och håret är vitt när man varit ute en stund ❄️ Vackert är det hursomhelst! Jag blir också extremt baksugen såna här dagar och idag kunde jag inte sluta tänka på ett härligt frukostbröd till första advent. Resultatet? Jag undrar, kan ett bröd vara vackrare? 🥰 och fantastiskt gott förstås!

Saffranslimpa med lingon 💛

Sätt ugnen på 175 grader

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser

  • 3 dl filmjölk
  • 3 paket saffran (1,5 gram)
  • 2 msk honung

Blanda ut saffranet och honungen i filmjölken

(Glöm aldrig att baka med kärlek ❤️)

Häll filmjölksblandningen i bunken med de torra ingredienserna och tillsätt 1,5 dl frysta lingon

Blanda i någon minut – smörj en limpform med ex olivolja – häll smeten i formen och toppa med några lingon

Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter

Klar! Ät och njut 💛 (går jättebra att skiva upp och frysa in)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s