Godaste tillbehöret!

Picklade grönsaker eller picklad lök förhöjer verkligen vilken rätt som helst! Och är så enkelt! Såklart går det att göra utan socker.

Idag var det hamburgare på menyn för vår grupp 5 veckor med No Junk. Jag hade ugnsrostat vitkål, surkål och ruccola som tillbehör och såklart lite picklad lök. Idag testade jag även att pickla gulbetor med ingefära och det blev så himla gott! Testa!

Lag till picklad rödlök/gulbeta

  • 1 dl ättika
  • 3/4 dl björksocker
  • 3 dl vatten
  • 3 stora rödlökar eller ca 6 små gulbetor
  • Ev 2 msk riven ingefära om du vill krydda gulbetan med det.

Koka ihop tills björksockret smält. Lägg i lök eller gulbeta i en väl rengjord glasburk. Häll över lagen. Låt stå minst en timme innan servering. Förvara i kylskåp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s