Müsli – så enkelt och så gott

Det finns så många hyllor med olika flingor, müsli och granola på affärerna men de flesta är bara skräp produkter baserade på socker av olika slag och vete.

Om man vill köpa nåt riktigt bra kostar de ofta skjortan och varför göra det när det är så lätt att göra själv?

Så här gör jag:

1 plåt

  • 2,5 dl oskalade ekologiska sesamfrön
  • 2,5 dl ekologiska solrosfrön
  • 5 dl havregryn eller quinoaflingor
  • 50 g ekologisk kallpressad kokosolja
  • 1 dl honung
  • 2 msk ceylon kanel (läs mer om den här)
  • 1/2 msk kardemumma
  • 1/2 tsk salt

Om du vill kan du även lägga till valfria hackade nötter.

Smält kokosfettet och blanda det tillsammans med övriga ingredienser. Sprid ut på en ugnsplåt och grädda i 200 grader i ca 20 min. Förvara i en fin burk på köksbänken. Den är så snygg så den förtjänas att visas upp : )

Servera med lämplig mjölk/fil/yoghurt eller kefir. Mer om superduper grejen kefir en annan gång.

Trevlig söndag//Jana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s