Kombucha 💗

NĂ€r man kĂ€nner den dĂ€r doften frĂ„n kombuchan nĂ€r man kliver in i köket, den dĂ€r nĂ€r man bara vet att nu Ă€r det Ă€ntligen dags att smaksĂ€tta 💛 (ni som pysslar med sĂ„na hĂ€r grejer vet nog vad vi menar) NĂ€r den Ă€r sĂ„dĂ€r bubbligt kolsyrad och fantastisk god nĂ€r man tar ett glas (bĂ„de lillkillen och jag svepte varsitt glas direkt) 🙌😃

Jordgubb och mynta Àr en klar favorit! I bÄda vÄra familjer

SĂ„klart behövs ingen smaksĂ€ttning om du inte vill, men det Ă€r nĂ„got roligt över att faktiskt göra det 😍

Vill du ocksĂ„ göra din egen kombucha – kika in pĂ„ vĂ„ra recept https://nojunk.se/recept/

Och okej, hĂ€r kommer lite snabb info om varför kombucha Ă€r fantastiskt och kul 😃👌👇

Kombuchan kommer frÄn Asien, dÀr den har druckits i tusentals Är. DÀr har den hyllats som avgiftande och styrkegivande. Kombucha Àr en kolsyrad dryck som Àr god och nyttig pÄ samma gÄng. Uppfriskande som lÀsk, men med lÄg sockerhalt, och helt fri frÄn tillsatser.
Kombucha tillverkas av svart eller grönt te i vilket man tillsÀtter socker och en mikrobiell kultur, en sÄ kallad kombuchamoder (kallas för Volga/Scooby). Mikroorganismerna i kulturen bryter ner teet och sockret och omvandlar det till organiska syror, vitaminer och enzymer. Det Àr det som kallas fermentering. Resultatet blir en syrlig dryck som Àr rik pÄ B-vitaminer, antioxidanter och enzymer. I fermenteringsprocessen bildas goda bakterier som stÀrker vÄr tarmflora och vÄrt immunförsvar.

Kombuchan bör inte pastöriseras, dÄ finns alla nyttigheter frÄn fermenteringsprocessen kvar nÀr du dricker den.

KĂ€lla:

www.rootskombucha.se, www.halsasomlivsstil.se

Ha en fin höstdag 🍂💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg pÄ WordPress.com

%d bloggare gillar detta: