Vissa gånger vill man ha ett riktigt gott knäckebröd! Tex till räkmackan, till gravad lax eller till surströmming 😋 Dessa stekpannebröd blir jättebra att torka! Dillknäcket längst ner också supergott!

Tunnbröd 10 kakor

 • 6 dl havremjölk el vatten
 • 2 msk rapsolja
 • 4 dl havremjöl
 • 3 dl bovetemjöl + till utbak
 • 3 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk brödkrydda

Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner vätska och olja. Vispa ihop till jämn smet och låt svälla 15 min. Kavla ut på mjölat bakbord (behövs mkt mjöl- de är klibbiga). Grädda i varm, torr stekpanna tills det fått färg på båda sidor. Lägg sedan i ugnen på 125 grader och torka tills de blivit hårda. Mycket goda nybakta också!

Low carb knäcke 5-8 st

 • 2 dl vatten
 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 msk kokosmjöl
 • 0,5 dl pofiber
 • 2,5 msk fiberhusk (finmalet)
 • 0,5 tsk salt
 • 1 msk mctolja @upgrit eller kokosolja

Blanda allt och låt stå ca 5 min. Rulla 5 stora eller ca 8 små bollar och kavla ut på kokosmjölat bord. Stek i torr stekpanna på båda sidorna, håll koll så att du får en fin färg. Torka bröden i ugnen i 125 grader tills de blivit hårda. Funkar även som wraps- recept från @56kilo.se

Kex med dill 2 plåtar

 • 1 ½ dl mandelmjöl
 • 1 dl skalat sesamfrö
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl kokosflingor
 • 2 msk fiberhusk
 • ½ dl hela linfrön
 • 1 msk smält honung
 • 2 tsk salt
 • 4 dl vatten
 • 2 msk dill (1 msk i och 1 msk på)
 • 1 msk lökpulver
 • Olja (kokos eller raps)

Blanda ihop allt det torra och avsluta med att lägga i vattnet och mixa en liten stund med stavmixer. Dela i två delar och kavla tunt mellan 2 silikonbakplåtspapper (funkar inte med papper det fastnar vid gräddningen)

Pensla med raps eller kokosolja. Strössla på dill och flingsalt och gör rutor med en kniv. Grädda i 120 grader (varmluftsugn) i 60-90 min eller tills de blivit hårda. Om du har vanlig ugn får du ha dom i nedre delen av ugnen så att de inte blir brända. Vädra ut fukten ur ugnen några gånger under tiden. Du kan också låta de vara i ugnen över natten på 70 grader.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: